s Ridinou Ahmedovou

Během celodenní hlasové dílny zažiješ:

  • Seznámíš se se svým hlasem.

  • Zjistíš, že hlas není jen zpěv nebo mluvená řeč.

  • Vyzkoušíš si různé hlasové techniky a cvičení.

  • Zjistíš, jak unikátním klíčem k sobě samému může hlas být.


Doporučuji shlédnout video – Ridina na TEDXPrague2015 krásně promluvila o tom, jak sama objevovala svůj hlas, jaké pocity jí zpěv přináší a jaké okamžiky zažívá s účastníky na hlasových dílnách:

Ridina s námi realizovala několik skvělých hlasových dílen a kurzů. V rozhovoru k jednomu z nich mluví i o tom, co nám může přinést poznávání vlastního hlasu:

Bojíš se zpívat? Přijď.
Nebojíš se zpívat? Taky přijď.

Hlas používáme denně, ale co o něm vlastně víme? Hlasová dílna vytváří prostor pro sebepoznávání i pro zážitek z hudby, která vzniká i na základě překvapivě jednoduchých zadání.

K čemu je to dobré?

Pozvolným posouváním se od ticha, dýchání přes poslouchání svého hlasu, hry a cvičení účastníci dojdou často i k překvapivým informacím, které se skrze práci s hlasem můžeme dozvídat.

Hlas je nástroj, který máme vždy nablízku; když zníme společně, spontánně spolu začínáme spolupracovat a vytváříme dílo založené na vzájemných vztazích. Můžeme při tom také zkoumat, jak naše znějící skupina vlastně vypadá a funguje: Jaká role nám vyhovuje více – být sólistou? Anebo spolehlivým a sloužícím článkem funkčního organismu? Potřebujeme bezpečný řád anebo nás naopak motivuje chaos a možnost vybočení ze zaběhlých pravidel?

Lektorka Ridina Ahmedová

Zpívám, skládám hudbu, vedu hlasové dílny.
Hlasové dílny mě baví, protože pro mě je hudba a zpěv o možnosti vzájemně se nablízko potkat. Mám radost, že svoje objevování hlasu můžu s účastníky sdílet. A věřím že to má smysl oboustranně.

Co říkají účastníci

Boží! Hlas je mocný nástroj a je moc fajn ho nechat znít společně s jinými v bezpečném prostředí..Ridina nás vedla moc hezky, jemně, bez nátlaku, cítila jsem se dobře.
Olga
Bylo to moc prijemne, zajimave, sebezkumave. Odpocila jsem, nacitila silu sveho hlasu a chut' ke hlasove improvizace. Zpevam casteji nez pred tym a rada se posloucham, cestuju za svojim hlasem.
Polina
Osvobozující, povznášející, uvědomění svých bloků a jejich částečné uvolnění. Terapeutické.
Petr

Přihláška

Termín: 29. září 2018 
celodenní dílna, od 10 do 17.30 (pauza na oběd)

Místo: Letohradská 1, Praha 7, 1. patro

Kurzovné: 1400 Kč
Studenti mají 20% slevu (1120,-)

Studentská sleva platí pro studenty klasických škol a také účastníky kurzů Školy 21.
Pro získání slevy se přihlášte přes email vojta@skola21.com

Kapacita semináře: maximálně 15 účastníků

nebo se můžete

Jakékoli dotazy k organizaci semináře, přihlašování a platbám směrujte na email vojta@skola21.com